La història del cinema a Formentera, que comença oficialment el dia de Nadal de 1953, té en la figura del mossènyer de Sant Francesc Xavier, Eugeni Sentí, el seu inspirador i animador. Les pel·lícules eren projectades al principi en 16 mm —gràcies a un grup electrogen autònom ja que encara faltaven uns quants anys per a que l’electricitat arribàs a l’illa— en una aula amb capacitat per a dues-centes persones situada al convent de les monges de Sant Francesc.

Abans però, mentre s’esperaven les reformes necessàries al convent, es feren sessions cinematogràfiques al bar anomenat Can Plater. També existí una altra sala parroquial a Sant Ferran que, en opinió de Joan Ferrer “Lluquinet” i Encarna Magaña Alapont—personatges actius en tot el que es refereix al món del cinema a Formentera—, funcionà regularment almenys entre 1961 i els anys 1973 o 1974. Ambdues sales milloraren progressivament les instal·lacions i els equips de projecció fins arribar a tenir 350 i 250 localitats, respectivament.

Després d’un període de tancament dels cinemes parroquials, l’Obra Cultural Balear posà en marxa una programació que coincidia amb el curs escolar; aquest intent durà fins al 1983 i s’hagué de deixar per falta de material cinematogràfic. Els locals utilitzats foren una aula escolar de la Mola i la biblioteca del Col·legi Públic de Sant Francesc.

El 26 de juliol de 1987 s’inaugurà per fi, després de moltes dificultats, la Sala Municipal de Cultura, amb voluntat d’espai polivalent i capacitat per a 270 persones, la qual ha viscut fins al moment tres etapes diferenciades: la primera, per un període de dos anys i dirigida pel Patronat Municipal de Cultura, oferí pel·lícules clàssiques, buscant el predomini de la qualitat artística. A la segona es passà a seleccionar títols més comercials de cara als cap de setmana, combinats amb altres de més minoritaris que es projectaven els dies feiners. Finalment es va veure la conveniència de programar aquells títols que més s’adeqüen a la demanda de l’illa.

I en el mes d’abril de 2021 vam inaugurar la nostra nova pàgina web, amb el servei de venda i reserva online d’entrades.

  • Capacitat de la sala: 270 persones