La Misión

La Sala de Cultura de Formentera inicia la seva història en 1979 amb la redacció d’el projecte i l’adjudicació de les obres a l’empresa constructora. Després de diversos replantejaments de el projecte i modificacions, la Sala s’acaba el 1987 i s’inaugura oficialment a les festes de Sant Jaume d’aquell mateix any amb una conferència de l’historiador D. Joan Marí Cardona.

Ja fa més de 25 anys, s’estrenava el cinema amb la pel·lícula La missió.

Aquesta sala polivalent compta amb una programació estable de cinema amb una pel·lícula o dues setmanals cada divendres i diumenge.

La Sala de Cultura acull el Programa Illa a Escena, programa d’arts escèniques i musicals amb propostes adreçades a tots els públics, adults i infantils

Altrament la Sala de Cultura també ofereix conferències, presentacions de llibres, festivals escolars …

La missió (títol original: The Mission) és una pel·lícula britànica de 1986 dirigida per Roland Joffé i interpretada per Robert De Niro, Jeremy Irons, Ray McAnally i Aidan Quinn en els papers principals, guanyadora de diversos premis cinematogràfics internacionals.

El llargmetratge britànic de Roland Joffé té com a teló de fons el Tractat de Madrid (1750), entre Espanya i Portugal, pel qual es va dirimir momentàniament la disputa per la Colònia de el Sagrament -a la desembocadura de Rio de la Plata- i la lluita entre les monarquies absolutes europees i el poder detingut per l’Església fins a l’època centrat en la Companyia de Jesús; aquesta exercia gran influència en els àmbits cultural, econòmic i en alguna mesura polític, aguditzada aquesta última per la qüestió del seu quart vot religiós a favor de la figura de el summe pontífex. En aquells dies, els reis catòlics europeus consideraven a la figura papal més com un príncep sobirà que com un pastor d’ànimes, de manera que els jesuïtes eren vists com els representants d’un estat dins dels seus dominis. El personatge de el Pare Gabriel estaria inspirat en el Sacerdot Jesuïta i compositor de música barroca, Domenico Zipoli, qui va venir a evangelitzar en les missions jesuïtes de Còrdova, Argentina al Segle XVIII.