Formentera es torna a omplir de teatre el 2023 amb la Mostra d’Espectacles Infantils

 

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, presenta la XV edició de la Mostra d’Espectacles Infantils. Enguany presenta el mateix número d’edició perquè l’any passat va ser ajornat per la pandèmia. La Mostra està organitzada per Sa Xerxa de teatre infantil i juvenil de les Illes Balears i el Consell de Formentera. Aquest certamen de teatre infantil i juvenil portarà a Formentera quatre espectacles entre el 12 i el 14 de gener.

 

Vanessa Parellada, consellera de Cultura en virtut de la resolució de presidència amb data de 22 de desembre de 2022, ha assenyalat que “amb la Mostra volem seguir fent arribar una bona oferta teatral i culturals per als infants i les seves famílies de l’illa, a la vegada que donam suport a la industria cultural teatral.”

 

El tret de sortida serà dijous 12 de gener amb un espectacle de titelles, actors i música en directe: L’endrapasomnis. Al país de la Bona Son la princesa Dormissona no pot dormir perquè té malsons. Els seus pares, els reis, rumien, ho consulten amb el coixí, demanen consells a metges, herbolàries i xarlatans però no troben cap remei que guareixi el mal de la petita princesa. Potser l’Endrapasomnis serà la solució…

Una història onírica i màgica que ens parla de la por, del valor terapèutic dels contes i de com buscam solucions ben lluny quan la resposta por ser dins de nosaltres mateixos.

L’obra està dirigida per les companyies Teatre al Detall i La Tresca i la verdesca. Aquesta obra, que té una durada de 60 minuts, està dirigida a les escoles. Tendrà lloc a la Sala de Cultura (Cinema) amb dues sessions: a les 10.00 h i a les 12.00 h.

 

La Mostra continua divendres 13 de gener amb dues actuacions: una de musical i una altra de teatral. La companyia La tresca i la verdesca, presenta Concert amb la tresca i la verdesca. És un espectacle musical d’animació amb cançons i danses amb repertori de creació i composició pròpies. Dirigida als usuaris del Centre de Dia, es presentarà en el mateix lloc a les 11.00 h. Té una durada de 40 minuts.

 

Al mateix dia, la següent representació va enfocada als nens de 0 a 4 anys, i ve de la mà del Teatre al Detall. Aquest espectacle combina actors, objectes i música amb títol El Núvol gris, gras i gros. Aquesta és la història d’un núvol viatger que decideix tornar a casa i deixar anar una bona tempesta que regui camps i netegi carrers. Però sembla que  és difícil trobar el moment oportú…. i és que mai es plou al gust de tothom. Aquesta obra, que té una durada de 25 minuts, tendrà lloc al Punt de Lectura de Sant Ferran a les 17.30 h. L’entrada es gratuïta.

 

El dissabte 14 de gener finalitzarà la Mostra d’Espectacles amb un colorit i animat espectacle de titelles L’aventura d’avorrir-se de la companyia Estaquirot Teatre. La Rita és una nena que, tot i tenir moltes joguines, sempre s’avorreix i no sap jugar sola. Però un dia a casa l’àvia, amb un simple aneguet de goma, comença una aventura que la portarà  a viatjar amb la imaginació al món dels colors, descobrint personatges sorprenents…

L’espectacle està recomanat a tots els públics, i es podrà veure a la Sala de Cultura (Cinema) a les 18.00 h. Té una durada de 50 minuts.

Click per comprar entrades

 

Sa Xerxa

“La cultura és un dret essencial de les persones”. Aquesta idea acompanya a Sa Xerxa des de fa prop de vint anys i és la motivació principal de totes les activitats que promou.

 

Sa Xerxa és una entitat sense ànim de lucre de dinamització cultural basada en el voluntariat que té com a objectiu vertebrar una bona oferta teatral per als nens, nenes i joves, per aconseguir que participin de la cultura a través de las arts escèniques. El seu àmbit és el teatre per a tots els públics, fomentar que els espectacles de qualitat arribin a tots els racons de les Illes Balears i, al mateix temps, contribuir de manera decidida al reforç de la industria cultural, promovent activitats i festivals de teatre familiar a totes les illes.